2012. november 29., csütörtök

Itt a karácsony, küldj saját készítéső képeslapot e-mailben

Pár hét és itt a karácsony.
Eszembe jutottak a gyermekkorom karácsonyai, amikor a rokonság képeslapokat küldözgetett. Manapság persze az ünnepi jókívánságokat már leginkább SMS-ben vagy elektronikus levélben küldözgetik egymásnak.
Ez utóbbira sok online megoldás létezik, de én olyan lehetőséget kerestem, ahol személyessé tehetők ezek az üdvözlő levelek. És találtam is egy ingyenes programot erre a célra.
Az alkalmazás neve pedig Free EZ Cards Creator. Letölthető innen.
A program telepítése a szokásos módon történik.
A nyitó képernyőn ki tudjuk választani, hogy kreálmányunkat e-mailben szeretnénk elküldeni, vagy nyomtatni kívánjuk.


Miután választottunk, megadhatjuk, hogy álló vagy fekvő legyen a képeslapunk.


És elértünk a mű elkészítéséhez.






Itt hátteret, képet, szövegboxot adhatunk a képeslaphoz. Van pár sablon is a programban, de az internetről is tölthetünk le újabbakat, vagy saját képeinket is hozzáadhatjuk. A képek helyét méretét, a szövegboxok helyét is módosíthatjuk.

Amikor elkészültünk, kreálmányunkat egyből elküldhetjük elektronikus levélként, vagy elmenthetjük, képként, későbbi felhasználás céljából.

Az ünnepekig hátralévő idő elég arra, hogy elkészítsük személyes képeslapjainkat. És húsvétkor már rutinosan kezdhetünk neki a nyuszis és festett tojásos üdvözlő lapjaink létrehozásához.

De ha a családban más jeles esemény történik, pl. esküvő, gyermek születés, azt is nagyon személyes, egyedi módon tudathatjuk rokonainkkal, ismerőseinkkel.

Jó szórakozást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése